Logga in


Skapa Användare
perm_identity
shopping_basket

Pole fitness / Pole dance


Pole dance, eller Pole fitness som vi väljer att kalla det, är en träningsform där vi kombinerar dans och akrobatik med fokus på styrka, uthållighet och flexibilitet. Denna träning utövar du med hjälp av en stång som sitter fast i båda golv och tak. På stången göra du trick och olika snurrar som vi sedan kan sätta ihop till olika kombinationer. Pole dance eller pole fitness har exploderat i Sverige de senaste åren och det hålls både tävlingar på amatör- och internationell nivå runt om i världen. Det som är så fantastiskt med pole dance, förutom att du bygger upp en stark och smidig kropp, är att det inte finns någon bestämd dansstil du måste förhålla dig till. Du kan alltså inspireras av hip-hop, balett, jazz… ja precis vilken stil du föredrar. Eller så struntar du i att dansa och bara fokuserar på råstyrka och teknik i dina trick. Med andra ord passar denna träningsform alla!


Klicka här för att ladda ner blankett för målsmansintyg.

Våra pole fitness-klasser

Nivå 1

För dig som är nybörjare och aldrig gått en kurs. Inga förkunskaper krävs för denna nivå. Du behöver inte ha någon stryka, flexibilitet eller liknande. Vi jobbar upp styrka under kursens gång för att ha de rätta förutsättningarna för nivå 2. I nivå 1 går vi igenom snurrar och trick så som fireman, back hook, pole sit och börjar känna på cross knee release med mer.

Nivå 2

För att gå nivå 2 måste du ha genomfört nivå 1 eller motsvarandra på andra studios. Vi jobbar vi vidare på vår cross knee realese och börjar invertera. Vi fortsätter att jobba på styrkan i överkroppen och fokuserar på trick som chopper, invert, cross ankle release och att klättra. Vi börjar känna på outside leghang. För att gå vidare till nivå 3 är det bra om du kan hantera chopper, cross knee release och vara bekväm med dina inverteringar så som crucifix.

Nivå 3

För att gå nivå 3 måste du ha genomfört nivå 2 eller motsvarandra på andra studios. Här börjar vi jobba på styrkan inför trick så som shoulder mount. Vi jobbar vidare för att få en stabil outside leghang och går igenom trick och snurrar så som inverted spin, butterfly och leg switch. För att gå vidare till nivå 4 är det bra om du är stabil i din outside leghang, klättring och cross ankle realese.

Nivå 4

För att gå nivå 4 måste du ha genomfört nivå 3 eller motsvarandra på andra studios. I nivå 4 ser vi till att få en stabil leg switch och shoulder mount. Vi börjar träna på mer avancerade trick så som superman, extended butterfly och cupid. Målet för att gå vidare till nivå 5 är en stabil shoulder mount invert, jamilla och leg switch.

Nivå 5

För att gå nivå 5 måste du ha genomfört nivå 4 eller motsvarandra på andra studios. I nivå 5 jobbar vi på att bli stabila i nyckeltricken vi lärt oss i de andra nivåerna och fokuserar på att lära oss handspring. För att gå vidare till advanced är det bra att kunna invert from pole, shoulder mount invert, leg switch och vara stabil i extended butterfly.

Pole movement
Denna kurs passar dig som gått minst nivå 2 och vill ta en paus från nivåklättrandet och fokusera på styrka och teknik ett tag. Pole Movement är en vidareutveckling av vår tidigare kurs Spinny Pole. Den innehåller liksom Spinny pole mycket spinny teknik, den inkluderar även floorwork och nu även dynamiska rörelser runt statisk stång, samt "back to basics". Du kan förvänta dig mycket grunder, dans och combos. 

 

Nivå 6
För att gå nivå 6 måste du ha genomfört nivå 5 eller motsvarandra på andra studios. I nivå 6 jobbar vi mer med att få till ett snyggt flow i olika kombinationer. Vi sätter ihop fler trick i en följd och fokuserar på kroppens linjer medan vi jobbar upp styrka och flexibilitet inför Advanced. Vi jobbar både med roterande och statisk stång.

Advanced 

För att gå advanced måste du ha genomfört nivå 6 eller motsvarandra på andra studios. I denna kurs jobbar vi med svårare trick som kräver styrka och en del flexibilitet. Advanced kan du gå du om igen efter avslutad kurs, då vi alltid jobbar vidare med det vi gjort tidigare kurser och gör nya kombinationer och trick.

Spinny Pole
Spinny Pole är en klass där vi tränar på roterande stång. Du lär dig tekniker för att hantera spinny pole på bästa sätt, för att få till ett snyggt flow i dina rörelser. Vi kommer ägna oss åt floorwork, utrycksfulla rörelser och koreografier. Den här klassen passar alla som gått nivå 2 och uppåt.